4 Şubat 2009 Çarşamba

.non

“She said sometimes..”

Başlangıçlar, bi’ nevi fikirlerimizin aynasıdır. Kimi zaman hayatında önemli rolleri olan insanları dert edinirsin, kimi zaman onlardan kurtulmanı sağlayacak olan nedenlerin aracılığı ile başlarsın tercihlerine. Seçimlerini yapmaya zorlanmış olabilirsin çoğu zaman.
Olaylara gerçekçi olarak yaklaşman gerektiği anlar olur hayatımızda. Kırmızı tuşa basma anıyla örtüşebilir. Mantık her zaman son çaredir. Hissettiklerimizle kolayca hareket etmek varken, neden gerçekler doğrultusunda hoşnut kalmayacağımız şeyleri yapmakta zorlanalım ki? Bunu fark etmek için çevrendeki insanların görüşleri gerekmez aslında. Etrafındakileri erdemlilik seviyesine yükseltmeye gerek yok. Seçimlerini mantıksal noktaya getiren nedene bakman yeterlidir çoğu zaman.. Seçimlerini mantıksal noktaya getiren insana.. O insanın sana olan tepkilerine, sendeki etkilerine..
Hastalık gibidir çoğu zaman.. Yapabileceğin şeyler kısıtlıdır, kurtulmak için..
Öyle bir şeydir ki yalnızca seni etkilemekle kalmaz, çevrendekileri de etkilemeye başlar zamanla.. Sen milyonlarca bakteri arasında, güçlü kalmaya çalışan iradenle savaşmaktasındır.
Karantinadan seni çekip çıkaracak olan nedenlere tutunmak için bi’ mantık aramazsın. Bu gidişata dur demek ise, yalnızca tercihlerine kalmıştır. Tercihlerin ise başlı başına fikirlerinden doğacak olan başlangıcına götürür seni.
Her şeyi geride bırakman için gereken tek şey, iraden ve zamandır. Yeniden güçlenip, toparlanabilirsin.. Belki 6 gün, belki 6 hafta, belki de 6 ayda.. İstemen yeterlidir belli bir zaman sonra.. Karar verme büyüklüğünü göstermen belki de. Dış etkenlerin, birçok olumlu-olumsuz yönü olacaktır hayatında. Elinde önemsememek için pek az sebebin olsa da, mantığınla düşünmeye başladığında anlayacaksın ki onsuz zamanlarında çoğu zaman daha çok mutlulaşacaksın. Dış etkenlerin olumsuz etkilerini unutmuş olacaksın.. Zamanla affetme büyüklüğünü göstereceksin, aklını -kalbini- bu kadar çok doldurduğundan dolayı onu.. Zaman zaman yaşananları özlesende, geri döndüğünde yaşayacağın umutsuzluklara değmeyeceğini anlayacaksın, ileride..
Ve yeni başlangıcına sıcak bakmaya başlayacaksın, zamanı geldiğinde.


Begbie..*

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder